Naon anu anjeun terang ngeunaan EPDM?

Pendahuluan EPDM

EPDM mangrupakeun terpolimer étiléna, propiléna jeung non-conjugated dienes, nu dimimitian produksi komérsial di 1963. Konsumsi taunan dunya nyaéta 800000 ton.Karakteristik utama EPDM nyaéta résistansi oksidasi anu unggul, résistansi ozon sareng résistansi korosi.Kusabab EPDM milik kulawarga polyolefin (PO), éta miboga sipat vulkanisasi alus teuing.Diantara sadaya karét, EPDM ngagaduhan gravitasi spésifik panghandapna sareng tiasa nyerep sajumlah pangisi sareng minyak tanpa mangaruhan sipat.Ku alatan éta, éta bisa ngahasilkeun sanyawa karét béaya rendah.

Performance

  • Kapadetan lemah sareng keusikan anu luhur

Karét étiléna-propilén boga kapadetan handap 0,87.Sajaba ti éta, jumlah badag minyak bisa dieusi tur ngeusian agén bisa ditambahkeun, nu bisa ngurangan biayaproduk karét, nyieun up for shortcomings tina harga tinggi EPDM karét atah, sarta pikeun EPDM kalawan nilai Mooney tinggi, énergi fisik sarta mékanis sanggeus keusikan tinggi teu ngurangan sacara signifikan.

  • Résistansi sepuh

Karét étiléna-propilén gaduh résistansi cuaca anu saé, résistansi ozon, résistansi panas, résistansi asam sareng alkali, résistansi uap cai, stabilitas warna, sipat listrik, ngeusian minyak sareng cairan suhu normal.Produk karét étiléna-propilén bisa dipaké pikeun lila dina 120 ℃, sarta bisa dipaké samentara atawa intermittently dina 150 - 200 ℃.Suhu pamakéan bisa ngaronjat ku nambahkeun antioksidan luyu.EPDM crosslinked kalawan péroxida bisa dipaké dina kaayaan kasar.Dina kaayaan konsentrasi ozon 50 pphm sarta manteng 30%, EPDM moal bisa rengat pikeun leuwih ti 150 h.

  • lalawanan korosi

Alatan kurangna polaritasna sarta unsaturation low tina karét étiléna-propilén, éta boga lalawanan alus mun sagala rupa kimia polar kayaning alkohol, asam, alkali, oxidant, refrigerant, detergent, sato jeung minyak sayur, keton jeung gajih;Tapi, éta boga stabilitas goréng dina pangleyur alifatik jeung aromatik (kayaning béngsin, bénzéna, jsb) jeung minyak mineral.Dina aksi jangka panjang asam kentel, kinerja ogé bakal turun.

  • résistansi uap cai

EPDM gaduh résistansi uap cai anu saé sareng diperkirakeun langkung unggul tibatan résistansi panasna.Dina 230 ℃ uap superheated, euweuh parobahan dina penampilan sanggeus ampir 100 h.Sanajan kitu, dina kaayaan anu sarua, karét fluorine, karét silikon, karét fluorosilicone, karét butil, karét nitrile jeung karét alam ngalaman deterioration atra dina penampilan dina waktu relatif pondok.

  • lalawanan cai panas

Karét étiléna-propilén ogé gaduh résistansi anu saé pikeun cai anu dipanaskeun, tapi éta raket patalina sareng sadaya sistem curing.Sipat mékanis tina karét étiléna-propilén kalawan morpholine disulfida jeung TMTD salaku sistem curing robah saeutik sanggeus soaking dina 125 ℃ cai superheated salila 15 bulan, sarta laju ékspansi volume éta ngan 0,3%.

  • kinerja listrik

Karét étiléna-propilén gaduh insulasi listrik anu saé sareng résistansi korona, sareng sipat listrikna langkung unggul atanapi caket sareng karét styrene-butadiena, poliétilén klorosulfonat, poliétilén sareng poliétilén silang.

  • Élastisitas

Kusabab teu aya substituén polar dina struktur molekul karét étiléna-propilén sareng énergi kohési molekular rendah, ranté molekular tiasa ngajaga kalenturan dina rentang anu lega, kadua ngan ukur karét alam sareng karét cis-polybutadiena, sareng masih tiasa ngajaga di hawa low.

  • Adhesion

Alatan kurangna gugus aktip dina struktur molekulkarét étiléna-propilén, énergi kohési low, sarta gampang ibun nyemprot sanyawa karét, adhesion diri jeung silih adhesion pisan goréng.

Kauntungannana

  • Éta gaduh rasio kinerja-harga anu luhur.Dénsitas karét atah ngan ukur 0.86 ~ 0.90g / cm3, anu mangrupikeun karét anu paling umum kalayan kapadetan karét atah anu paling hampang;Ogé bisa dieusi dina jumlah badag pikeun ngurangan biaya sanyawa karét.
  • Résistansi sepuh anu saé, résistansi cuaca, résistansi ozon, résistansi sinar panonpoé, résistansi panas, résistansi cai, résistansi uap cai, résistansi UV, résistansi radiasi sareng sipat sepuh anu sanés.Nalika dianggo sareng karét diene teu jenuh sanés sapertos NR, SBR, BR, NBR, sareng CR, EPDM tiasa maénkeun peran antioksidan polimér atanapi antioksidan.
  • résistansi kimiawi alus teuing, asam, alkali, detergent, sato jeung minyak sayur, alkohol, keton, jsb;lalawanan alus teuing pikeun cai, cai superheated jeung uap;Résistansi kana minyak polar.
  • Kinerja insulasi alus teuing, résistansi volume 1016Q · cm, tegangan ngarecahna 30-40MV/m, konstanta diéléktrik (1kHz, 20 ℃) ​​2.27.
  • Ieu lumaku pikeun rupa-rupa suhu, kalawan suhu operasi minimum - 40 ~ - 60 ℃, sarta bisa dipaké dina 130 ℃ keur lila.

waktos pos: Jan-10-2023